Ratatuj z szynką Prosciutto di Parma

  Składniki:
  • 250 g szynki Prosciutto di Parma
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 4 pomidory
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 200 g brązowego ryżu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, oregano, bazylia, sól i pierz
  • tarty ser parmezan
Przygotowanie:

Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy rozgnieciony czosnek, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę i skrojoną w kostkę cukinię oraz pomidory bez skóry, a także koncentrat. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a następnie łączymy z warzywami i szynką. Wszystko zalewamy bulionem. Doprawiamy oregano, bazylią, solą i pieprzem. Podajemy z tartym parmezanem. Przepis pochodzi z bloga Pyszotka, autorką którego jest Kinga Gutowska.

Copyright © 2016 by Bell Polska.
All rights reserved.
Projekt i realizacja: Internet-media.pl
Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.