Omlet z bakłażanem, cukinią i salami

Składniki:
  Przygotowanie:
Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki, solimy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie płuczemy i osuszamy ponownie. Cukinię myjemy, solimy i odstawiamy na ok. 5 minut. Po tym czasie myjemy i osuszamy. Na patelni, na maśle lub oleju podsmażamy plasterki bakłażana, cukinii i salami. Smażymy krótko. Jajka rozbijamy i mieszamy widelcem z przyprawą i pieprzem. Masą jajeczną zalewamy warzywa i salami. Nakrywamy patelnię pokrywką . Po chwili przewracamy omlet na druga stronę. Podajemy z ketchupem i szczypiorem. Przepis pochodzi z bloga Ewy Sidor Moja Kuchnia Malutka.
Copyright © 2016 by Bell Polska.
All rights reserved.
Projekt i realizacja: Internet-media.pl
Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.