Parówki w cieście francuskim

  Składniki:
  • Parówki z szynki
  • Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • Białko
  • 150 g żółtego startego sera
  • Ziarna sezamu
Przygotowanie:

Pokroić parówki na 3-4 części. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty. Następnie parówki zawinąć w ciasto francuskie, razem z niewielką ilością startego sera. Przygotowaną przekąskę natrzeć białkiem i posypać ziarnem sezamu. Piec około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przekąskę można także przygotować w wersji bardziej urozmaiconej, dodając do środka, wedle smaku boczek, keczup lub inne ulubione składniki.

Copyright © 2016 by Bell Polska.
All rights reserved.
Projekt i realizacja: Internet-media.pl
Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.